Vilt, vakkert og glatt

Koll 2-4-6 #1 på Sognsvann ble en glatt opplevelse og mange pigger og god balanse var en klar fordel. Kasper Fosser vant 6 km på imponerende 36.55, 10 minutter foran nestemann. Han må ha truffet usedvanlig godt med skotøyet. Imponerende var også deltakelsen:

Hele 79 hadde funnet veien til Kollhytta denne lørdagen. Ingen av disse kan kalles godværsløpere. Tilsvarende løp i fjor hadde 22 deltakere.

Var det markedsføring her på o-norge.no, Facebook-gruppen Geoformers og Facebook-gruppen Comeback-klubben som trakk løpere, eller er deltakelsen et tegn på at flere trekkes til o-sporten og at 2017 vil vise et løft i deltakerantallet på o-løp?

Resultatliste og Livelox

Tekst : Tor Lahlum

Høst-Øst – Ferie for spesielt interesserte

O-løp i snø i Sarajevo

Alt fra snø på OL-anlegget i Sarajevo til sol og varme i Skopje og Italia møtte årets høst-østere.

Ut på tur – aldri sur!

For mange svensker er Høst-Øst en kjent avslutning på orienteringssesongen. Også noen nordmenn reiser hvert år på en lang busstur med o-løp. Men dette er ikke en gjennomsnittlig orienteringsferie. Skal du nyte turen må du være spesielt glad i både o-løp og busskjøring.

Les videre

Nattorientering populært i Oslo.

Kun finalen gjenstår for Harry Lagerts Nattcup 2016.
harry_logo_noyear
Deltakerrekorden er i år slått to ganger, og har nå passert 200 løpere. De innledenede løpene i årets nattcup  ble avsluttet med «Bonusløp» på Langsetløkka onsdag 5.okt.

Deltakerutvikling
Ved oppstart for 16 år siden var løpene ment som gode natt-treningsøkter internt i Nydalens SK, og hadde ca 30-40 deltakere på hvert løp de første årene.  Les videre

Steingjerde-orientering i Italia

Oløper i Carso 5 dagers

Gjelder å ha teknikken inne for å komme fort over steingjerdene

Steingjerder og tornekratt er ingen hindring

Teknikken på passering av steingjerder og evnen til å overse tornekratt, hadde avgjørende betydning på 5daysofCarso i Italia 21.-25.september. Carso (Karst) er den lille delen av Italia som ligger mellom Adriaterhavet og Slovenia og er oppkalt etter grunnfjelltypen som gir skarpe steiner og mye hull og grotter.

Les videre