Historien om to løyper

Et diskusjonsinnlegg fra Hans Olav Hygen. Legg gjerne inn kommentarer i bunnen av dette innlegget.

I løpet av helgen deltok vi på to o-løp. I begge løpene hadde jeg meldt på min datter i D-10. På lørdag ankommer vi løpet og får tak i D-10 løypa. For de som ikke er kjent med D-10 så står det i reglementet at dette skal være en løype på C – Nivå. Når jeg får kartet i hånda blir en ting veldig klart: Godt jeg ikke meldte meg på for her blir det en skogstur som skygge for far.

Les videre

GPS-tracking for alle

Svensken Mats Troeng som er  kjent for flere o-tjenester som Win-Splits, QuickRoute och DOMA lanserer nå en ny GPS-trackingstjeneste. Tjenesten som heter Livelox vil laste opp dine GPS-posisjoner i sanntid til en server via en app på mobiltelefon. Det vil også være mulig å benytte en GPS-klokke og laste opp GPS-sporet i etterkant. Tjenesten planlegges lansert i mars/april og vil gi nye muligheter til analyse av treninger og løp.

Les mer hos O-Ringen

Gi oss kartene !

giosskartene

Etter et vellykket Norwegian Spring i fantastisk vårvær har nå etterhvert flere og flere GPS på armen under løpet og digitale kartarkiv popper opp nærmest over alt. Da er det veldig praktisk å kunne laste ned en QuickRoute kompatibel versjon av løypene. Og det har nettopp Norwegian Spring gjort i år, slik som blodslitet.no med flere har gjort i ‘alle år’ …

Så oppfordringen til alle arrangører fra o-norge.no er klar : Gi oss kartene !

Klar melding til OPN fra Lars Eid Nielsen

Et eget kart til Geir Nilsen. Bilde: Nydalen SK kartarkiv

Et eget kart til Geir Nilsen. Bilde: Lars Eid Nielsens kartarkiv

I det siste har OPN fokusert på de åpne kartarkivene som finnes på internett, med spesiellt interesse for Nydalens SK’s åpne kartarkiv. Dette har åpenbart skapt visse reaksjoner og Lars Eid Nilsen i Nydalen SK har da skrevet en hilsning i kartarkivet. Den bør kanskje leses av flere. Det er jo litt trist hvis uthenging av noen dårlige veivalg skal skremme enkelte o-løpere fra å legge ut sine kart, med fare for å bli publisert i en helt annen kontekst enn det opprinnelig var ment å være.

(Oppdatert med en presisering om at det er personen Nielsen og ikke klubben som gir klar melding)

Les mer her