Høst-Øst – Ferie for spesielt interesserte

O-løp i snø i Sarajevo

Alt fra snø på OL-anlegget i Sarajevo til sol og varme i Skopje og Italia møtte årets høst-østere.

Ut på tur – aldri sur!

For mange svensker er Høst-Øst en kjent avslutning på orienteringssesongen. Også noen nordmenn reiser hvert år på en lang busstur med o-løp. Men dette er ikke en gjennomsnittlig orienteringsferie. Skal du nyte turen må du være spesielt glad i både o-løp og busskjøring.

Les videre

Nattorientering populært i Oslo.

Kun finalen gjenstår for Harry Lagerts Nattcup 2016.
harry_logo_noyear
Deltakerrekorden er i år slått to ganger, og har nå passert 200 løpere. De innledenede løpene i årets nattcup  ble avsluttet med «Bonusløp» på Langsetløkka onsdag 5.okt.

Deltakerutvikling
Ved oppstart for 16 år siden var løpene ment som gode natt-treningsøkter internt i Nydalens SK, og hadde ca 30-40 deltakere på hvert løp de første årene.  Les videre

Steingjerde-orientering i Italia

Oløper i Carso 5 dagers

Gjelder å ha teknikken inne for å komme fort over steingjerdene

Steingjerder og tornekratt er ingen hindring

Teknikken på passering av steingjerder og evnen til å overse tornekratt, hadde avgjørende betydning på 5daysofCarso i Italia 21.-25.september. Carso (Karst) er den lille delen av Italia som ligger mellom Adriaterhavet og Slovenia og er oppkalt etter grunnfjelltypen som gir skarpe steiner og mye hull og grotter.

Les videre

Stolpejakten er nominert til ildsjelpris

Foreningen Stolpejakten ved styreleder Tommy Gullord er nominert til årets Ildsjelpris som deles ut av Norsk Friluftsliv og festivalen Friluftsliv for alle!

Festivalen Friluftsliv for alle arrangeres hvert år i Vestre Toten kommune som ramme for utdeling av Den norske friluftslivsprisen.

Tommy Gullord med lykkelua

Tommy Gullord med lykkelua. Foto: Per Nordigarden, nordigarden.com

Fra nominasjonen av Stolpejakten:
Foreningen har sitt geografiske utgangspunkt i Gjøvik-regionen, og eier infrastruktur overdratt fra Gjø-Vard o-lag ved foreningens stiftelse for bruk i konseptet Stolpejakten. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet. Stolpejakten har spredd seg til stadig flere regioner, byer og lokalsamfunn og er en særlig fin måte å få folk ut på tur og ut i naturen på. Tilbudet er en nyskapning og aktiviserer svært mange mennesker i det nære friluftslivet i sitt eget nærområde.

SMS avstemning starter 15. august og prisen deles ut under festivalhelgen 2.-4. september.

Krevende terreng på Skjettenkollen

D13-14. Vinner Kristine Kravdal, nr 2 Oda Scheele og nr 3 Pia Young Vik.

D13-14. Vinner Kristine Kravdal, nr 2 Oda Scheele og nr 3 Pia Young Vik.

Det var krevende terreng når Trimtexcup nr 6 ble arrangert i Skjettenkollen av Østmarka OK nær Strømmen togstasjon. Det ble en god del bomming og store avstander selv om det bare var skryt for selve løypene. I D13-14 vant Kristine Kravdal (Gjø-Vard), i H13-14 Sondre Ytterbø (Asker skiklubb), i H15-16 Sander Arntzen (Asker skiklubb), mens den største seiersmarginen stod Åsne Holo (Fossum) for i D15-16 med hele 6 minutter ned til nummer 2.

Les videre