Stolpejakten er nominert til ildsjelpris

Foreningen Stolpejakten ved styreleder Tommy Gullord er nominert til årets Ildsjelpris som deles ut av Norsk Friluftsliv og festivalen Friluftsliv for alle!

Festivalen Friluftsliv for alle arrangeres hvert år i Vestre Toten kommune som ramme for utdeling av Den norske friluftslivsprisen.

Tommy Gullord med lykkelua

Tommy Gullord med lykkelua. Foto: Per Nordigarden, nordigarden.com

Fra nominasjonen av Stolpejakten:
Foreningen har sitt geografiske utgangspunkt i Gjøvik-regionen, og eier infrastruktur overdratt fra Gjø-Vard o-lag ved foreningens stiftelse for bruk i konseptet Stolpejakten. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet. Stolpejakten har spredd seg til stadig flere regioner, byer og lokalsamfunn og er en særlig fin måte å få folk ut på tur og ut i naturen på. Tilbudet er en nyskapning og aktiviserer svært mange mennesker i det nære friluftslivet i sitt eget nærområde.

SMS avstemning starter 15. august og prisen deles ut under festivalhelgen 2.-4. september.

Historien bak eventyret

Foto: Marina Vollen

Foto: Marina Vollen

Kjempehyggelig form for trim, med variasjon i muligheter for fantastiske turer i Asker. Vollen kyststi og området Arnestad er med i årets turorientering! Møt opp på Hvalstrand 1. mai og få en innføring. Start gjerne allerede denne helgen med Arnestadkartet, postene ligger ute. Velkommen til turorientering og Vollen!

Dette skriver Asker Skiklubb om årets oppstart på turorienteringen.

Les historien her, Asker startet det som heter turorientering for 49 år siden!

Les videre

Stolpejakten inn i statsbudsjettet?

En hel million kroner til videreutvikling av Stolpejakten på nasjonalt nivå kan bli realiteten dersom Venstre får det som de vil i budsjettforhandlingene som starter kommende uke. Det er stortingsrepresentant og helsepolitiker Kjetil Kjenseth (V) fra Oppland som kjemper for saken. «Stolpejakta er innovasjon. Vi bør bidra til å utvikle konseptet» sier Kjenseth til Oppland Arbeiderblad. Stolpegeneral Arnfinn Pedersen i Gjø-Vard går med andre ord svært spennende tider i møte.

Oppland Arbeiderblad 31. oktober 2014.

Oppland Arbeiderblad 31. oktober 2014.

Les hele saken i Oppland Arbeiderblad nedenfor.