Sport8 Sprintstafett m/Prøve NM

Andrine Harriet Fremstad, Larvik OK på vei mot veksling.  Foto: Ida Vår Kierulf Dirdal, Larvik OK

Andrine Harriet Fremstad, Larvik OK på vei mot veksling. Foto: Ida Vår Kierulf Dirdal, Larvik OK

Larvik OK arrangerte i helgen det første norske (prøve)-mesterskapet i Sprintstafett.

I strålende høstsol i Rekkevika var det ikke noe å si på rammene rundt arrangementet, men arrangementet var litt preget av at de fleste aktuelle seniorløperne hadde vært på Natt-NM kvelden før, så i Eliteklassen var deltagelsen litt tynn. Noen løpere hadde imidlertid funnet veien til Larvik og vi observerte en stor kontingent fra bla. Fossum, Frol og Kristiansand som også gjorde seg bemerket på resultatlistene.

Les videre

Dykk i kartarkivet: Panikken brer seg – følg Nørbech til GULL

nmnattutsnittVinner du NM natt er du en tøffing. Spesielt når det er intervallstart – og løypelegger Håvard Tveite byr på real, krevende nattorientering fra start til mål (Tveite måtte riktignok legge løypen «innom» fornøyelsesparken Tusenfryd en tur på slutten av løypen, men vi kan vel allikevel kalle dette for «klassisk orientering»).

Mannen vi skal følge i dagens dykk i kartarkivet er Torgeir Nørbech – nybakt Norgesmester i nattorientering. Innlegget i kartarkivet er langt – og fullt av følelser. Akkurat som vi liker det. Du finner hele historien og kartet som hører med i kartarkivet (en titt i 2DRerun anbefales også).  Merk: Uthevingene nedenfor er gjort av artikkel-forfatteren, og ikke av Nørbech selv.

Les videre

Helt om natta

Håvard Lucasen inn til seier i Slottet rundt

Håvard Lucasen inn til seier i Slottet rundt

og helt om dagen.  Håvard Lucasen tok sølvet på natt NM på lørdagskvelden og hadde vel 11 km i beina, men stod tidlig opp på søndag for å løpe nytt langløp. Nesten 12 km ble tilbakelagt med beste tid under det tradisjonsrike langløpet Slottet Rundt på Nesodden. Les videre for å se kart fra begge arrangementene.

Les videre

Over skauen

Fellestart i lettløpt terreng på Ormåsen

Fellestart i lettløpt terreng på Ormåsen

Det hele startet for 23 år siden. Da gikk løpet fra gården til Morten Berglia og over skauen til gården til Hans Werp, forteller løpsleder Kirsti Aas Olsen. Nå er nærløpet til Eiker O-lag blitt en høstklassiker som trekker til seg løpere fra både nært og fjernt. Ofte har vi satt opp buss og kjørt deltakerne innover skogen og så må de løpe tilbake til mål igjen, forteller løpslederen og gleder seg til 25 års jubileet om 2 år.

Les videre

Lillomarka Nord-Sør lørdag 12 oktober

BIldeklipp fra 2012 utgaven, fra arrangøren

BIldeklipp fra 2012 utgaven, fra arrangøren

Lillomarka O-Lag arrangerer også i år sitt langdistanseløp gjennom Lillomarka – Lillomarka Nord-Sør.

I følge løpsleder Vidar Benjaminsen så er terrenget i år virkelig Lillomarkas «indrefilèt»!

«Løypene går gjennom både Lillomarka og Nydalens kart-område og store deler av terrenget har sjelden eller aldri vært benyttet til o-løp tidligere, bortsett fra Lillomarkas junior-VM testløp langdistanse i vår og NM langdistanse i 2012 da Nydalen arrangerte», sier Vidar Benjaminsen.

Les videre

Gratis kartdata

I dag fredag 27. september har Kartverket frigitt flere datasett som dermed blir gratis nedlastbare. I denne omgang er det snakk om hele det nasjonale kartgrunnlaget, det vil si den landsdekkende hovedkartserien Norge 1:50.000 og mindre detaljerte kartbaser. Administrative grenser og digitale terrengmodeller er også med på dagens liste fra kartverket. Statens vegvesen har samtidig frigitt Vegdatabanken. Tidligere i år ble «Sentralt stedsnavnsregister» frigitt. Du kan lese mer og laste ned data hos Kartverket.

FRISLIPP: Kartverket frigir en rekke sentrale datasett. Foto: Morten Brun

FRISLIPP: Kartverket frigir en rekke sentrale datasett. Foto: Morten Brun

Les videre

Topper Norgesrankingen med 1731 klipp!

norgesranking_turo

Med 1731 klipp(!) troner Ole Kr. Førrisdahl helt alene på toppen  på Norgesrankingen på turorientering.no. Siden dagen i dag er årets 270. dag,  betyr det mer enn 6 poster i snitt hver eneste dag så langt i 2013. Veldig imponerende! 

Ser vi videre nedover listen er det faktisk hele 12 stykker som har 400 klipp eller mer – ikke dårlig det heller. Du finner hele Norgesrankingen i turorientering her.

Les videre for å lese mer om blant annet foto-turorientering – et spesielt fint tilbud til barn.

Les videre

Vil du være med i redaksjonen til o-norge.no?

Det er nå opprettet en redaksjon i o-norge.no, og den har allerede flere medlemmer. Det er ganske uformelt, men det er fornuftig at alle som ønsker å bidra med stoff kan forholde seg til en publiseringsplan slik at man ikke får innlegg som overlapper hverandre eller om samme arrangement. Videre er det fornuftig med noen kjøreregler og ev. interne diskusjoner i redaksjonen.

Les videre