Relansering av verdensrankingen

Etter et par måneders arbeid kan Det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) presentere sin nye verdensranking. Innledningsvis vil denne nye verdensrankingen bare være for fot-orientering, men sykkel-o og ski-o kommer etter i løpet av året.

I følge Norges orienteringsforbund er det viktig at alle løpere selv sjekker at deres egen navneinformasjon (navn) er korrekt. Helt konkret gjelder dette staving av for- og etternavn, fødselsår og nasjonalitet.

Les mer på Norges orienteringsforbunds nettsider (kilde).

Valstad om storskjerm og økonomi

storskjerm-blodslitet

Da er det klart for 3. og siste del i intervjurekken av NOF’s generalsekretær Bjørnar Valstad. I dag snakker Valstad om storskjerm og økonomi.

Hva synes NOF om at årets NM blir arrangert uten storskjerm ?

Forbundet synes det er trist at vi ikke har eksterne midler som for 2014 kan bidra til å holde arenaprosjektet oppe. Men med bortfall av hovedsponsor er det rett og slett ikke rammer for å gjennomføre prosjektet i 2014. Vi mener at våre hovedarrangement fortjener en slik ramme som arenaprosjektet har gitt NM og Norgescupen.

Les videre

Valstad om terminlista og Eventor

Her kommer del 2 fra artikkelserien Bjørnar Valstad snakker om …

I dag snakker Valstad om terminlista og Eventor.

eventor

Er det problematisk at det ikke arrangeres løp i enkelte større regioner hver eneste helg i barmarkssesongen? Burde kretsene trykket på for å få jevnere arrangering av løp ?

Det er ingen liten og svak terminliste i orienteringsnorge! Det er et rikholdig tilbud. Den største grunnen til at det er «hull» i terminlista, er mangel på hender til å løse alle oppgavene som skal gjøres i klubben. Å arrangere enda flere løp, vil for noen gjøre det enda vanskeligere å holde tak i rekrutteringen. Så det er en avveing dette. Samtidig er det nok slik at dersom etterspørselen øker, vil det bli flere o-løp.

Les videre

Bjørnar Valstad snakker om …

Generalsekretær Bjørnar Valstad

Generalsekretær Bjørnar Valstad

o-norge.no har plukket fram noen aktuelle temaer og ba om en kommentar fra NOF’s generalsekretær Bjørnar Valstad. Og han var ikke vanskelig å få i tale. Vi vil presentere ulike temaer de nærmeste dagene og dagens tema er :

Valstad om media og rekruttering ….

Det påstås at du gjemmer deg for media. Gjemmer du deg for media ?

He he, nei, jeg gjemmer meg ikke fra media. Det ville være ganske så feil i min posisjon å ikke være tilgjengelig for media. Selv om vi ikke er en idrett med stort trykk fra pressen er det relativt jevnlig henvendelser om smått og stort. Vi har en god dialog med de fleste mediehus i Norge, og feedback derfra er at vi gjør en god jobb, selv om vi ikke når opp på linje med store medieidretter.

Les videre

Klar melding til OPN fra Lars Eid Nielsen

Et eget kart til Geir Nilsen. Bilde: Nydalen SK kartarkiv

Et eget kart til Geir Nilsen. Bilde: Lars Eid Nielsens kartarkiv

I det siste har OPN fokusert på de åpne kartarkivene som finnes på internett, med spesiellt interesse for Nydalens SK’s åpne kartarkiv. Dette har åpenbart skapt visse reaksjoner og Lars Eid Nilsen i Nydalen SK har da skrevet en hilsning i kartarkivet. Den bør kanskje leses av flere. Det er jo litt trist hvis uthenging av noen dårlige veivalg skal skremme enkelte o-løpere fra å legge ut sine kart, med fare for å bli publisert i en helt annen kontekst enn det opprinnelig var ment å være.

(Oppdatert med en presisering om at det er personen Nielsen og ikke klubben som gir klar melding)

Les mer her

O-ting i helga

Denne helga samles forbundsstyret og delegater fra hele Norge til forbundsting på Gardermoen for å oppsummere de to siste år og legge planer for de neste. Hva som skal behandles og sakspapirer finnes her. Hvis forholdene ellers ligger til rette for det, vil inntrykk fra møtet bli delt her underveis.

Les videre