Klart for kamp om luer med ælj på Ås

«Kvistkvaset som oppkjøring til TIO som nedløping etter Kvistkvaset» er mottoet for den 38. utgaven av den uhøytidlige, men prestisjefyllte stafetten på Ås. Siden den etterhvert faste arrangementsdatoen 1. mai i år kommer svært nær 10Milahelgen, er det noen klubber som allerede har reist sørøstover når starten går, men mange benytter allikevel en stadig mer sjelden anledning til å få løpt en stafett på hjemmebane. Oppsettet for ungdomsstafetten er en utvidet kopi av den litt større fetteren i Sverige og de to mellomste etappene kan løpes av flere, i flokk og følge eller som jagende indianere, med en brikke hver. Les videre

De ukjente Norgesmestrene

Korrekt antrukket løper og velbemannet post. Pressfoto Meyerhoffer, fra Skärmen 1944

Korrekt antrukket løper og velbemannet post. Pressfoto Meyerhoffer, fra Skärmen 1944

46.000 nordmenn flyktet til Sverige i løpet av krigen, mange av dem var unge menn. Man begynte tidlig å planlegge oppbyggingen av en norsk militær styrke. Det nøytrale Sverige kunne selvfølgelig ikke tillate at fremmede styrker trente der. Det ble derfor opprettet såkalte helseleire, nyankomne norske flyktinger fikk en medisinsk undersøkelse. Angivelig for å hindre sykdom, men minst like mye for å finne de som var stridsdyktige. Litt senere begynte man å trene polititropper på ca 1600 mann???, med den begrunnelsen at de trengtes for å sikre en ordnet overgang når de tyske troppene overga seg. Til slutt kom det såkalte reservepolitiet.

Les videre

Sprek i Gjøvik utvides

Fjorårets suksess med «Stolpejakt» på Gjøvik utvides i år. Gjø-Vard OL har fått med seg OL Toten-Troll og Raufoss IL orientering, slik at det i år også blir tilbud i Østre- og Vestre Toten kommuner. Les mer i dagens utgave av Oppland Arbeiderblad. Du kan også lese det som ble skrev om Stolpejakten på Gjøvik i fjor: «Sprek i Gjøvik – Fantastisk oppslutning«.

For klubber som vurderer å starte opp med «Stolpejakt», vil det bli et «Stolpearrangement» lørdag 20. juni i forbindelse med O-land som arrangeres på Gjøvik i år. Dermed har potensielle nye «Stolpearrangører» mulighet til å få med seg tre o-løp 19. – 21. juni samtidig med at de tar en titt på opplegget rundt stolpejakten.

Bjerkreim Nilsen og Rønning vant på Lambertseter

Det var umulig å klage på værforholdene i kveldens Oslo City Cup. Foto: Snorre Veggan

Det var umulig å klage på værforholdene i kveldens Oslo City Cup. Foto: Snorre Veggan

I nydelig kveldssol arrangerte Bækkelagets SK i dag sprintløp for nesten 500 deltakere. Som i de to foregående løpene i Oslo City Cup, ble det seier til Bjerkreim Nilsen i dameklassen. Men denne gangen var det ikke Betty Ann, men Inger Liv (Lillehammer OK) som gikk til topps. Sindre Rønning (Fossum IF) vant herreklassen.

Les videre

Five-o: Synne og Elias vant jaktstarten i Vikingaträffen

Elias Jonsson vant H16

Elias Jonsson vant H16

I H16 løp 15 år gamle Elias Jonsson fra Nydalen SK ut som nr 2, 22 sekunder etter ledende Felix Axelsson. Og på første radiopost hadde Elias opparbeidet en ledelse på nesten 4 minutter og denne plasseringen holder han helt inn i mål og løper inn til seier med en margin på solide 3.26.

Les videre

Five-o og tradisjonelle påskeløp i Sverige

I områdene rundt Trollhättan har blant annet nattløpet «Häxjakten» og langdistanseløpet «Öjetrampen» lange tradisjoner i påsken. Til sammen arrangeres det nå fem løp fra Skjærtorsdag til 2. påskedag. De siste årene har arrangørene også hatt ekstra fokus på ungdomsklassene gjennom konseptet «Five-o». Ungdommene samler poeng i de fire første løpene før jakten siste dag. I tillegg fokuseres det på junior- og seniorklassene.

(Oppdatert 20.04.14)

Les videre