3-1 til Norge i Unionsmatchen

unionsmatchen

I dag har Unionsmatchens individuelle del vært arrangert ved Noreødegården, klubbhytta til OK Moss. Her forsynte de norske ungdommene seg med 3 av 4 klasseseiere, og Asker SK kunne glimre med seier i begge gutteklassene, ved Vegard Gulbrandsen i H16 og Sander Arntzen i H14. Ragne Wiklund fra Nydalen vant D14. I D16 var Klara Djerf fra Göteborg best.

Komplett resultatliste

(Oppdatert søndag kveld)

Les videre

Fra historieboka: O-idretten kommer til Sverige

O-løper ( i midten) og arrangører fra tidlig 1900 tall. Fra SOFTs Självvald väg i okåand mark

O-løper ( i midten) og arrangører fra tidlig 1900 tall. Fra SOFTs Självvald väg i okåand mark

Det første sivile o-løpet fra Grøttum har blitt grundig behandlet i to tidligere innlegg. De neste årene ble det jevnt og trutt arrangert arrangert minst ett o-løp i Oslo-området på høsten. Også i andre distrikter ble det fra 1902 arrangert o-løp.

Les videre

Fra historieboka: Norsk o-idretts Historie

Forord

I 1987 kom boken Orienteringsidretten i Norge gjennom 90 år. Det har vært et ønske om å oppdatere denne. For ca 10 år siden spurte daværende NOF-president Bjørn Berntsen om jeg kunne oppdatere den norske o-historien. Dette arbeidet ble påbegynt, og fullført opp til ca, 2006. Det ble etter hvert klart at dette arbeidet aldri ville bli publisert i NOF regi da det var og er mange andre og viktigere oppgaver. En offisiell historie krever selvfølgelig en grundig sjekk av detaljer og ikke minst formuleringer.  Deler av teksten ble oversatt til engelsk og bearbeidet for Orienteering Today. Deler av teksten har også blitt utgitt på engelsk i Orienteering World i forbindelse med IOFs 50 års jubileum. Les videre

Storarrangementet på Kongsberg nærmer seg

pinselop

I pinsehelgen 7-9 juni arrangerer Kongsberg O-lag World Cup senior og Norgescup for junior, samt det tradisjonsrike Pinseløpet på samme arena. Det betyr at verdenseliten er på plass kombinert med massemønstring av glade utøvere i alle aldersklasser.

Tradisjonelt har Pinseløpet deltagelse fra svært mange av Norges O-klubber. I år blir dette spesielt stort når det i tillegg arrangeres World Cup og Norges Cup. Det blir ca. 5000 deltagere fordelt på de tre dagene.

Les videre

World Cup Test Lang: GPS illustrasjoner

Hans Gunnar Omdal og Mari Fasting vant dagens World Cup testløp langdistanse i spennende løyper med mange veivalgsmuligheter. Nedenfor finner du noen utvalgte GPS-illustrasjoner fra herreløypen.

Se også resultater og GPS-tracking hos liveresultater.no:

Om illustrasjonene

I illustrasjonene nedenfor er tidene som er oppgitt tatt fra strekktider fra tidtakersystemet (med unntak av den siste illustrasjonen). Fokus er å vise hvor løpet ble avgjort – det vil si hvilke strekk toppløperne tapte tid på. Veivalg er alltid sammenlignet med beste strekktid på strekket (av dem det er GPS-data for).

Post 13

Strekket til 13. post er interessant fordi veldig mange løpere har tapt tid her – det var tydeligvis vanskelig å finne en god trasé rett på. Omdal velger riktig veivalg (høyre), men setter seg litt fast og taper minuttet til Nørbech – dette er Omdal’s eneste tidstap på over minuttet.
post13

Les videre

Norsk Orienterings sommerkonkurranse på Instagram

Norsk Orienterings sommerkonkurranse på Instagram er i gang! Bruk #viltvakkertrått på «o-bilder» du legger ut, og vinn premier den 20. i hver måned.

Det var @hirgens som stakk av med den første seieren nå den 20. mai, og med sitt vinnerbidrag nedenfor ble den lovende junioren fra Bodø premiert med et par gode løpesko; Saucony Peregine 4.

mai_hirgens_2014-470

Les videre

Premieutdeling eller premiehenting?

Ganske mange arrangører har gått over til at man kan hente sin premie når man selv ønsker eller rett etter målgang. For de yngste er imidlertid min erfaring at de setter stor pris på en skikkelig premieutdeling. Det er stas å få ropt opp navnet sitt, komme fram og få overrakt en premie sammen med konkurrentene. Det er også lettere for dem å komme i kontakt med hverandre på tvers av klubber når de møtes ved en premieutdeling. Kanskje noen foreldre til og med står og tar bilde av dem. Det er stas å få premie og en oppmuntring til videre innsats. Det blir ikke det samme å hente premien i en bortgjemt krok på arena. Her har absolutt o-idretten noe å lære av langrenn. Der er min erfaring at det alltid lages i stand en skikkelig premieutdeling og gjerne med en pall til de aller beste i klasser der det er rangering.

Min oppfordring til alle arrangører – lag en skikkelig premieutdeling til de unge, også de som ikke har rangert resultatliste! Diskuter gjerne i kommentarfeltet!