Nye og nedlagte klubber i Oppland

I løpet av vinteren har løperklubben Synnfjell OK blitt lagt ned. Synnfjell ble som mange andre løper-/paraplyklubber stiftet på 90-tallet etter modell fra Indre Østfold OK som var først ute i 1990. Synnfjell OK var i utgangspunktet et samarbeid mellom Nordre Land o-lag  og Torpa o-lag i Nordre Land kommune samt Snertingdal IF’s o-gruppe i Gjøvik kommune. For flere år siden ble Nordre Land o-lag nedlagt. O-aktiviteten i Torpa o-lag har vært marginal de siste årene og det siste året har o-laget blitt lagt ned samtidig som den lille aktiviteten i form av turorientering er videreført i en nyopprettet o-gruppe i Torpa IL. Snertingdølene har fortsatt aktivitet, men det var liten hensikt å videreføre løperklubben Synnfjell når kun en av moderklubbene har løpsaktivitet. Løpere som tidligere har løpt for Synnfjell  blir dermed å finne i startlister for Snertingdal. Det er selvfølgelig å håpe at o-aktiviteten i Nordre Land vil ta seg opp igjen og Snertingdølene er fortsatt åpne for et videre samarbeid.

Ildsjeler har tatt tak i rekrutteringen i Snertingdal og de har flere barn og ungdommer på treninger. Ekstra gledelig er det å se at de har fått med 12 løpere til kveldens første løp i Mjøs-o’s RingAlm-cup på Gjøvik. Det er flere løpere enn mange av de godt etablerte klubbene i Hedmark og Oppland!

Snertingdals løpere på RingAlm-cup

Snertingdals løpere på RingAlm-cup. Foto: Torbjørn Kravdal

Det er også svært gledelig at Heidal IL i Gudbrandsdalen har opprettet egen o-gruppe med Henning Granli som leder. Klubben er hjulpet i gang av ildsjel Hans Wærp og arrangørklubben Viul OK (Buskerud) i form av kartproduksjon og arrangementet «Heidalsvikua». Nå foreligger det også planer om at O-land 2016 arrangeres i Heidal/Rapham. Dette er svært positivt for o-idretten i Gudbrandsdalen.

Ski-o: Hans Jørgen Kvåle legger opp

Hans Jørgen Kvåle (25) legger opp ski-o-satsingen på toppnivå. Dette skriver Oppland Arbeiderblad i dagens papirutgave. Hans Jørgen ønsker ikke å drive med noe halvhjertet og nå er ikke motivasjonen tilstrekkelig på plass for å satse alt på toppidretten. Han har imidlertid planer om å ta med seg sykkel-o-sesongen før toppidretten legges til side.

Hans Jørgen Kvåle instruerer Gjø-Vards ungdommer

Hans Jørgen Kvåle instruerer Gjø-Vards ungdommer. Foto: Torbjørn Kravdal

Hadlendingen har mange jern i ilden og brenner for o-idretten. Hadeland o-lag skal i gang med stolpejakt i år der Hans Jørgen har en sentral rolle. Han er i tillegg løypelegger når klubben arrangerer Had-o-land i juni. Hans Jørgen er også trener for Gjø-Vards ungdomsløpere.

Historien bak eventyret

Foto: Marina Vollen

Foto: Marina Vollen

Kjempehyggelig form for trim, med variasjon i muligheter for fantastiske turer i Asker. Vollen kyststi og området Arnestad er med i årets turorientering! Møt opp på Hvalstrand 1. mai og få en innføring. Start gjerne allerede denne helgen med Arnestadkartet, postene ligger ute. Velkommen til turorientering og Vollen!

Dette skriver Asker Skiklubb om årets oppstart på turorienteringen.

Les historien her, Asker startet det som heter turorientering for 49 år siden!

Les videre

Tre løp på tre dager i Oslo og Akershus

Førstkommende helg samles mange av orienteringsløpere til dyst i Østmarka i Oslo. Da arrangerer Oppsal orientering de tradisjonsrike løpene 15-stafetten (lørdag) og Knut Valstads minneløp (søndag) fra Ellingsrud, nord i Østmarka. Dagen før arrangerer Ås IL den tradisjonsrike stafetten Kvist-Kvaset nær Vinterbro.

Foto: Snorre Veggan

STARTFELT: Fra fjorårets 15-stafett på Nøklevann skole. Foto: Snorre Veggan

Les videre

Had-O-land 2015

O-land er et sommerløp med lange tradisjoner i Oppland. Etter en kortere pause ble O-land igjen arrangert på Austlid (2013) og Gjøvik/Toten (2014) av Gjø-Vard o-lag. I år har Hadeland o-lag tatt på seg arrangementet og navnet ble Had-O-land 2015.

Had-O-land arrangeres midtsommers som tredagersløp fra fredag 19. juni til søndag 21. juni. Hadland o-lag har laget en flott informasjonsflyer og lover flott og nesten jomfruelig skogsterreng opp mot 800 meter over havet kun en times kjøring fra Oslo. Fredagen innledes det hele med sprint, også denne langt til skogs i et spennende hytteområde. Helgen fortsetter så med mellomdistanse og langdistanse. Påmeldingen til Had-O-land åpner 1. mai i Eventor. Du kan også lese mer på Had-O-lands åpne Facebookside.

O-land 2015

O-land 2015. Illustasjon: Hadeland o-lag

 

Mye norsk i Sverige …

five-o-2015

Påske er FIVE-O for endel ivrige o-løpere. FIVE-O er et 5 dagersløp i Sverige med nattløp på skjærtorsdag og deretter går det i ett til 2 påskedag med en avsluttende jaktstart.

FIVE-O hjemmeside og på Facebook

Youtube video fra Hexjakten – Resultater

Youtube video fra Kortfredan – Resultater

Öjetrampen påskeaften – Resultater – Reportasje på orientering.no

Bohuslunken 1.påskedag – Resultater