Er slutten nær ?

For rundt 3 år siden ble det klaget høylytt på den negative journalistikken på opn.no og på et forum ble det kastet ut en idé om at vi trengte et nytt nettsted med mer balanserte innlegg og undertegnede tenkte, hvorfor ikke prøve å gjøre noe med det? Den anonyme skittkastingen på opn.no’s diskusjonsforum eliminerte jo muligheten for en seriøs diskusjon, så ideen ble utvidet til å inneholde et diskusjonsforum hvor kun innlegg under fullt navn ble akseptert.

o-norge.no ble lansert kort tid etterpå. Dette så til å bli godt mottatt av orienteringsmiljøet, men intensjonen fra dag 1 har vært at undertegnede ikke hadde tid eller kompetanse til å produsere stoff på linje med nettsted som ble drevet på heltid, slik som opn.no og orientering.no. Like klart har det vært alt stoff har vært velkommen, både positivt og negativt, så lenge det er av den saklige sorten.

Likevel har o-norge.no blitt omtalt som et ‘servilt’ sted som løper NOF’s ærend og undertegnedes forsøk på å holde liv i o-norge.no har blitt karakterisert som ‘tåpelige forsøk på å leke redaktør’, er jo trist og synd, men har ikke på noen måte dempet lysten på å drive et nettsted om orientering i Norge.

Men som nevnt har ideen fra dag 1 vært at det må bidragsytere på plass med stoff og diskusjonsemner. Disse bidragsytere er nettopp deg som leser dette innlegget. Jeg har sendt hundrevis av e-poster til arrangører, basert på Eventor, og invitert klubbene/arrangører ute i Norge, både store og små, til å skrive om løpet sitt eller annet lokalt stoff. Og noen har gjort det, tusen takk til de, men 95 % av invitasjonene har ikke gitt noe stoff til nettstedet.

Også diskusjonsforumet, som kun tillater ‘signerte’ innlegg, ser ikke ut til å appellerer noe særlig til den norske o-menigheten.

Kan jeg forsøke å trekke en konklusjon av dette, mon tro ? Er det slik at ingen ønsker å lese noe om den aktiviteten som er rundt omkring i Norge ? Har vi ikke noe å diskutere i det åpne rom ?

Nå er opn.no nedlagt, kun et fåtall anonyme seige sjeler ser ut til å drive en intern diskusjon som likegodt kunne fortsatt på deres private facebook profiler…

Er tiden inne for å legge ned o-norge.no også ? Det er ikke slik at det er kostnadsdrivende å fortsette med o-norge.no, jeg skal nok klare å betale regningen framover, men hvis det ikke er noe interesse der ute for å fortsette, så legger jeg ned nettstedet. Jeg ønsker ikke å drive noe som ingen trenger eller vil ha….

Men det er ikke for sent å gjøre noe med det. Ønsker du å lese om grasrota i Norsk orientering, da må du selv bidra. Skriv om det som skjer i ditt lokalmiljø, har du noe på hjertet ? Lag et innlegg i diskusjonsforumet ! Skap aktivitet ! Bidra !

Jeg tar i mot signalene og lar det norske orienteringsmiljøet selv avgjøre skjebnen til o-norge.no og ser nøye an aktiviteten ut over høsten. Vil o-norge.no overleve vinteren ?

Har du kommentarer eller ideer, bruk kommentarfeltet under.

Myrsprinten og Myrtrampen med utgangspunkt fra idylliske Brumund sæter

Vang O-lag inviterte til Myrsprinten lørdag og Myrtrampen søndag på Brumund sæter, noen mil inn på Hedmarksvidda i Vang i Hamar kommune. Sprintkartet var nytt, og terrenget ikke et typisk sprint terreng. Veldig bra at kretsene samarbeider om KM, dette trekker flere løpere.

20160820_144040

Les videre

Trekning gavekort #6

Kampanjen fortsetter selv om det er ferietid. Hver uke det er et egenskrevet reportasje fra løp eller arrangement, blir det trukket et gavekort. Forrige ukes vinner blir da den eneste som skrev noe: Christian Reusch

Premien er et gavekort på kr 200 hos Sport8

Oppfordrer flere til å skrive innlegg og reportasjer. Intet er for lite og intet er for stort…. Det er 4 gavekort igjen i kampanjen.