Steingjerde-orientering i Italia

Oløper i Carso 5 dagers

Gjelder å ha teknikken inne for å komme fort over steingjerdene

Steingjerder og tornekratt er ingen hindring

Teknikken på passering av steingjerder og evnen til å overse tornekratt, hadde avgjørende betydning på 5daysofCarso i Italia 21.-25.september. Carso (Karst) er den lille delen av Italia som ligger mellom Adriaterhavet og Slovenia og er oppkalt etter grunnfjelltypen som gir skarpe steiner og mye hull og grotter.

Les videre

4xKongsberg OL i finalen i PWT-cup

Uteservering i september smaker godt.

Uteservering i september smaker godt.

Det har vært en travel helg for Eiker o-lag, med det tradisjonsrike løpet «Over Skauen» på lørdag og så ungdomsløp på søndag. Undomsløpet var finalen i PWT cupen med konkurranser om ledertrøyer og spurttrøyer i Buskerud.
I strålende solskinn kjempet 13-16 åringene om de siste poengene ved Ormåsen like utenfor Hokksund.

Les videre

Gjø-Vard-løpet: Ny flott dag ved Skumsjøen

Søndagen 18. september arrangerte Gjø-Vard kretsløp fra samme arena som Nammocupen dagen før. Fornøyde barn- og ungdommer ankom Gjø-Vard-løpet etter O-trolleir og Nammo-samling. Det gjorde også andre løpere i finværet.

I hovedklassene D21 og H21 var premiene et weekendopphold på Skeikampen for en hel familie. I D21 var Elisabeth Ingvaldsen (Nydalen) på hjemlige trakter og løp som ventet inn til en suveren seier. Den tidligere landslagsløperen med en lang merittliste er oppvokst i Gjø-Vard-drakta i barne- og ungdomsårene. Det er også lillebror Håkon Ingvaldsen (også Nydalen) som var med å kjempet om seieren i H21. Her var det imidlertid Vangs Kenneth Bilstad som stakk av med seieren.

Gjø-Vard-løpet 2016: Løypelegger Audun Strandlie diskuterer løypa med Håkon Ingvaldsen (nr 2) og Kenneth Bilstad (sier) i H21.

Gjø-Vard-løpet 2016: Løypelegger Audun Strandlie diskuterer løypa med Håkon Ingvaldsen (nr 2) og Kenneth Bilstad (sier) i H21. Foto: Torbjørn Kravdal

Les videre

Nammocupen avsluttet ved Skumsjøen

I helgen var det avslutning av ikke mindre enn fire ungdomscup’er på Østlandet; Trimtexcupen til Akershus og Oslo, Sport8-serien i Østfold, PWT-cup i Buskerud og Nammocupen til Mjøs-o.

I Nammocupen sto Gjø-Vard orienteringslag som arrangør av finalen lørdag fra idylliske Skumsjøen. Poengsystemet til Mjøs-o gjør at avstandene opp til leder tettes inn slik at den avsluttende jaktstarten blir ekstra spennende. Her er ingen ting avgjort før siste løp er løpt!

Stille før stormen ved vannposten som alle løyper hadde før passering arena

Stille før stormen ved vannposten som alle løyper hadde før passering arena. Foto: Torbjørn Kravdal

Les videre

Nattløp også i Drammen

stibolten

Det eneste terminfestede nattløpet i Buskerud arrangeres førstkommende tirsdag.
Det tradisjonelle Sturlanatta har samlingplass på Spiraltoppen.
Løypeleggeren kan friste med fine løyper utenfor lysløypene.
Værmeldingen er gunstig og alt er lagt til rette for gode opplevelser.
Ordinær påmelding innen fredag 16 september.

Under mottoen «En gang må bli den første, og den gangen er nå!» hiver vi oss på bølgen og forsøker å tilby Livelox. Kartene A-lang og A-kort vil være tilgjengelig fra tirsdag kl.22.