En begynnende død for målestokken 1:15000??

Til helgens kretsledermøte har Hordaland o-krets kommet med mange forslag til endringer i konkurransereglene. To av forslagene omfatter et ønske om at krav om bruk av målestokk 1:15000 i langdistansekonkurranser (diverse NM, testløp osv.) fjernes. Dette er et godt forslag, men forbundsstyret / kartutvalget hopper ikke på denne, med følgende begrunnelse: «Så lenge alle internasjonale langdistanser foregår på 1:15000 måvåre egne eliteløpere få anledning til å trene og konkurrere på denne målestokken». Det vil ikke bli endringer på dette før IOF går bort fra denne regelen. Mitt spørsmål er: Har noen spurt eliteløperne(les landslagsløperne) hva de ønsker? Hva med kostnaden med å lage egne 15′-kart til f.eks NM – restopplaget vil ingen bruke til noe som helst. Dersom det er ønskelig å trene på 15′ – så kan det lett printes til de få som trenger/ønsker det for å forberede seg til noen få internasjonale løp. Det er jo et paradoks at speaker på årets Blodslit anbefaler eliteløperne å ta med lupe – uten at de nevnte at du måtte ha noe annet enn normalt syn….   Forslagene til kretsledermøtet finner du her: http://www.orientering.no/nyheter/saksliste-og-tidsplan-for-kretsledermotet/

 

Høst-Øst – Ferie for spesielt interesserte

O-løp i snø i Sarajevo

Alt fra snø på OL-anlegget i Sarajevo til sol og varme i Skopje og Italia møtte årets høst-østere.

Ut på tur – aldri sur!

For mange svensker er Høst-Øst en kjent avslutning på orienteringssesongen. Også noen nordmenn reiser hvert år på en lang busstur med o-løp. Men dette er ikke en gjennomsnittlig orienteringsferie. Skal du nyte turen må du være spesielt glad i både o-løp og busskjøring.

Les videre

Flex-O løp – Har du trua ?

Orienteringsforbundet lanserer nytt konsept.

Under kretsledermøtet og fellesseminaret på kompetansehelga førstkommende helg, vil Forenklingsutvalget presentere et arrangementskonsept som de er i ferd med å etablere.

Dette kalles «flexO-løp».

Ler mer her

– Utgangspunktet vårt for arbeidet har vært å stille spørsmålet; hva er et bra o-løp sett fra deltakerens perspektiv?  sier Ingvild Maalen Johansen.

Har du trua ? Bruk diskusjonsforumet og gi din tilbakemelding/hypotese….