Turorientererne skapte trengsel

For en gangs skyld var det tilløp til trengsel i skogen rundt Ulsrudvann i Østmarka i Oslo søndag formiddag. Oppsal orientering arrangerte åpningsdag på turorienteringsopplegget Ola Dilt og mer enn 500 våryre turorienterere fant veien til Østmarka. Parkeringsplassen ble full allerede før klokken 11.
oladilt-7205-a
Hver vår markerer Oppsal orientering starten på turorienteringsesongen med åpningsdag ved Østmarksetra. Søndagen var blant de travleste for Oppsalmedlemmene som solgte kart og delte ut gratis pølser og saft.
– Dette var noe helt annet enn i fjor, fortalte Roger Mostue, en av primus motorene i Oppsal orientering.
Han kunne fortelle at det da var vinter og snø på åpningsdagen.
– Det var skiføre den dagen og vi fikk ikke solgt mange konvolutter. Men i dag har vi solgt mer enn tre hundre, strålte han.
oladilt-7286aBlant de vi traff på åpningsdagen var det både ettåringer og mange godt oppe i årene. I løpet av én sesong kjøper mer enn tusen opplegget med seks kart som dekker området fra Ellingsrud i nord til Sandbakken i sør. Med i konvolutten følger det også kart med poster for de yngste og et kart med poster i Lillomarka. På postene registrer man seg ved å stemple i et deltakerhefte. I tillegg kan man legge inn koder på nettet og dermed holde orden på hvilke poster man har tatt.
Årets utgave av Ola Dilt er den 48. i rekken. Opplegget er et tilbud til friluftsfolk i alle aldre. Noen deltar for å få trening, mens andre bruker det for å besøke nye steder i Østmarka. Rundt 85 poster settes ut hvert år, både på og utenfor allfarvei. Søkk, koller, stup, historiske steder, groper og tunneler er steder postene er plassert ved i år og du kan besøke de akkurat når du vil. Da blir det neppe så mye trengsel som på søndagens åpningsdag.
FAKTA OM OLA DILT:
– Arrangeres av Oppsal orientering
– Du kjøper en deltakerkonvolutt med kart, deltakerhefte og veiledning.
– Koster 400 kroner.
– Selges bl.a. på stuer i Østmarka og på bensinstasjoner i området.
– Gratis prøveposter er satt ut i skogen.
– Finn postene akkurat når det passer deg.
Ønsker du å finne ut om det finnes turorientering i ditt nærområde?
Gå inn på http://www.turorientering.no.
oladilt-7211a

2 tanker om “Turorientererne skapte trengsel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.