Five-o og tradisjonelle påskeløp i Sverige

I områdene rundt Trollhättan har blant annet nattløpet «Häxjakten» og langdistanseløpet «Öjetrampen» lange tradisjoner i påsken. Til sammen arrangeres det nå fem løp fra Skjærtorsdag til 2. påskedag. De siste årene har arrangørene også hatt ekstra fokus på ungdomsklassene gjennom konseptet «Five-o». Ungdommene samler poeng i de fire første løpene før jakten siste dag. I tillegg fokuseres det på junior- og seniorklassene.

(Oppdatert 20.04.14)

Häxjakten / Five-O 1

Fra starten på Hexjakten. Foto: Bjørn-Willy Arntzen

I nattløpet Häxjakten som ble arrangert med fellesstart nær Skaran, ble det 5. plass til Sjur Hovi fra Kristiansand i H21, mens Synne Strand fra Asker tok 2. plass i D16 kun ett sekund bak vinner i klassen. Klasse H20 var et rent klubboppgjør for Kongsberg der Håvard Myhre var best.

H14 løypa for Hexjakten natt-o

H14 løypa for Hexjakten natt-o

Kortfredan / Five-O 2

Sprintløpet Kortfredan ble arrangert i et flatt, men spennende boligområde i Skaran. I klasse H20 hadde de tre Kongsberggutta snudd om rekkefølgen fra dagen før og det var nå Sigur Heggedal som var raskest. I Five-o-klassen H16 kunne Elias Jonsson, Nydalen, klatre helt øverst på seierspallen, mens Synne Strand tok en 3. plass i D16. I yngste Five-o-klasse, H14, tok Isak Jonsson, Nydalen, en 5.plass foran Sander Arntzen fra Asker.

Öjetrampen / Five-O 3

Silje Ekroll Jahren vant D21 Elit i Öjetrampen. Foto Asle Jahren.

Silje Ekroll Jahren vant D21 Elit i Öjetrampen. Foto: Asle Jahren.

Silje Ekroll Jahren som løper for Sävedalen hadde tatt turen til det tradisjonelle langdistanseløpet Öjetrampen øst for Trollhättan og tok en komfortabel seier med hele 2,5 minutt i D21 Elit selv om løpet i følge Ullensaker o-lag ikke var helt perfekt. Mer om Siljes løp kan også leses i hennes blogg.

 

 

I H20 Elit tok Sigur Heggedal en ny seier foran klubbkameratene fra Kongsberg, mens Are Wigaard fra Oppsal stakk av med seieren i H18 Elit. Synne Strand løp inn til en ny 2. plass i D16 og leder så langt Five-o sammenlagt etter tre løp. Klubbkamerat Sander Arntzen fra Asker tok 3. plassen i H14, mens Karoline Bjørnerød fra Moss tok en fin 4. plass i D14.

Öjetrampen / Five-O 3 2014, D16

Öjetrampen / Five-O 3 2014, D16. Foto: Torbjørn Kravdal.

Öjetrampen / Five-O 3 2014, H14

Öjetrampen / Five-O 3 2014, H14. Foto: Torbjørn Kravdal.

 

2014-04-19 Ojetrampen H45

Kartutsnitt Öjetrampen H45

Se flere kart fra Doma kartarkiv her 

Bohuslunken / Five-O 4

Overgangen fra lange myrer og (bitte)små koller til meget detaljrikt og kupert terreng ble dramatisk for mange i Bohuslunken. Les mer om det her

 

Løpene fortsetter med Vikingaträffen 2.påskedag . Sammenlagtstillingen i Five-o oppdateres etter hvert løp i Eventor.

Øvrige resultater og annen informasjon finnes i Eventor:

2 tanker om “Five-o og tradisjonelle påskeløp i Sverige

    • Takk, teksten er oppdatert slik at alle er nevnt med klubbnavn. Fint nattbilde du har lagt inn Bjørn-Willy. En link til Silje Ekroll Jahrens blogg er også lagt inn.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.