Verdens beste snaufjelløp ved porten til Rondane

Velkommen til årets utgave av Raphamnløpet, som arrangeres i snaufjell fra seter- og hyttegrenda Raphamn øst for Otta, med praktfull utsikt til Rondane. Løpet har vært holdt årlig siden 2004, formelt av Lillehammer OK, reelt av Berit Eskerud og Jon Vegard Lunde. De siste to årene har det vært koblet opp mot Heidalsviku, som OK Viul og Hans Werp står bak i samarbeid med Heidal idrettslag og Tormod skilag.

Ingen har protestert på at Raphamnfjellet er verdens beste snaufjellterreng for orientering. En kombinasjon av grovkupering og småkupering gjør det mulig å skjule poster til man er helt innpå. Mye av terrenget krever en viss kneløft. Kartet er derfor revidert med bl.a. helgul markering av lettløpte områder uten undervegetasjon, vesentlig reinmose.

Årets løp går søndag 12. juli. Påmelding over Eventor. Der ligger også innbydelsen med bl.a. tips om severdigheter i distriktet. Turmulighetene er ikke spesielt nevnt, de gir seg selv når naboene heter Rondane og Jotunheimen. Heidalsviku er fire løp i dagene etter Raphamnløpet.  I 2014 hadde alle disse enkelt arrangerte løpene 100 eller flere deltagere.

For 2016 vurderes muligheten for å legge O-land inn i Raphamn- og Heidalsløpene.

En tanke om “Verdens beste snaufjelløp ved porten til Rondane

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.