Heidalsviku

Fra Heidalsviku 2014, Tormods løp på Melingen

Fra Heidalsviku 2014, Tormods løp på Melingen

Heidalsviku blir arrangert for tredje (fjerde) gang, jeg hadde et løp i 2012 (Kvernbruløpet). Terrenget er spennende og flott, kartene er OK, delvis utmerkede, men kunne selvsagt vært pusset mer på, men dette er 30 mil unna for oss og det er tross alt nærløp.

Det har vært deltagere fra 10 nasjoner i åras løp. Blant annet flere sveitsere, de liker seg i Heidal.

Løpene går om kvelden og det er derfor gode muligheter for annen aktivitet, gå på Heidalsmuen, i Jotunheimen eller rafte i Sjoa.

Neste år (2016) tar vi «fri». Vi (Viul OK) er få og har arrangert svært mye de seks siste sesongene. Det er en kjensgjerning at vi drar på åra også. Selv om vi har mye rutine, skal ting gjøres.

I år er det start på Brurusten mandag 13. juli, et superterreng på nordsiden av Sjoa beliggende på begge sider av veien mellom Leirflaten og Murudalen. Dette er «hvitmåsaterreng» og kartet er meget godt. Tirsdag er det Tormod Skilags tur på Melingen ikke langt fra Heidalsskogen Skisenter. Viul har sekretariatet. Løpet kalles Myggklasken. Terrenget er typisk for Nord-Gudbrandsdalen.

De to siste dagene går løpene fra Bårdløkken-setra på Kvernbru. Her er det stort sett  snaufjell, men terrenget er interessant. Ikke minst en utvidelse på «Høgste Flye» med merkelige søkkformasjoner.

Det gledelige som har skjedd er at Heidal IL har startet o-gruppe og har lagt opp turorientering på egen hånd i år. Det synes vi er gledelig og morsomt. Det burde være gode muligheter for o-idretten i Nord-Gudbrandsdalen, men man mangler tradisjoner, så om det skal skje noe ytterligere må dette organiseres fra krets og forbund.

Link til påmelding og invitasjon

Hans L. Werp

2 tanker om “Heidalsviku

  1. Etter at innlegget ble postet har det vært noen telefoner for å avklare 2016. Arrangørene av Heidalsviku, Raphamnløpet og O-landskomiteen er enige om å sammen arrangere O-land 2016 i Nord-Gudbrandsdalen. Antall aktører og modell vil en komme tilbake til senere. Men en ser for seg lokale engasjement støttet av ressurspersoner innen O-idretten regionalt. Målet er at det skal bli igjen kompetanse lokalt som kan videreføre eventuelle weekend arrangementer i årene som kommer. Helt konkret er det foreslått at arrangementet går 15.-17. juli 2016.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.