Spektakulært på Høgste Flye

Heidallogo2015Hvordan har egentlig våre o-terreng blitt til?

Onsdag 15. juli finner 3.etappe av Heidalsviku sted på Høgste Flye, det høyeste punktet på veien mellom Nedre Heidal og Murudalen.

Områdene langs Sjoa-dalføret i Gudbrandsdalen er interessante. Ut fra dette området er det lagd mange hovedoppgaver i geologi, først og fremst kvartærgeologi. For hva skjedde under siste istid?

utsnitthoegsteflye

Hvordan har alle disse søkkene på Høgste Flye oppstått? Det er lov å gjette. Men her blir det altså o-løp på onsdag ettermiddag.

Det hele tjuvstarter med Jon Vegard Lunde & Cos løp på Raphamn søndag, deretter starter det som heter Heidalsviku mandag med løp på hvitmåsan på Brurusten, tirsdag arrangerer Tormod Skilag på Melingen, onsdag er det altså Høgste Flye og ”viku” avsluttes” på Kvernbru torsdag med løp i setergrenda. Det har sin sjarm det også. Bare det å studere den særpregede fjellskogen med krokete og lavbekledte fururuer er verd startkontingenten.

Neste år blir det O-Land i ”Norddalen” som det heter. Da er Gudbrandsdalen snart tilbake på o-kartet igjen etter år i Tornerosesøvn.

Link til påmelding Raphamnløpet
Link til påmelding Heidalsviku – Brurusten
Link til påmelding Heidalsviku – Melingen
Link til påmelding Heidalsviku – Kvernbru-Stålane 1
Link til påmelding Heidalsviku – Kvernbru-Stålane 2

Innlegg av Hans Werp for Tormod Skilag/Viul OK

2 tanker om “Spektakulært på Høgste Flye

  1. | Spektakulært på Høgste FlyeTja, tjuv og tjuv – Raphamnsløpet i år er det tolvte i rekken. Men det er samarbeidet med Heidalsviku som har ført til at deltagelsen har skutt i været. I forhold til Heidalsviku representerer Raphamnsløpet en fjerde terrengtype – skikkkelig høyfjell med stup og skrenter, som en naturligvis løper rundt, og Rondane som bakgrunnskulisser. Det blir spennende å samarbeide om O-land 2016.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.