Har du hørt om o-løperen som la løyper for å slippe deltakelse?

o-boka

Utallige er de som stiller på dugnad for o-idrettens beste. Det er også de som har et spesielt mål for innsatsen, som å slippe å delta selv. Om dette og det meste annet i o-Norge kan leses i O-boka.

På Blodslitet lørdag kommer den 13. utgaven av O-boka. Antall kart har aldri vært høyere. Hele 60 kart fra Norge og internasjonalt er med på de 232 sidene med bare orientering.
– Kart og veivalg er alltid interessant, og vi presenterer dette med topp kvalitet i boka, sier Vidar Benjaminsen som sammen med Erik Borg gir ut boka.

Selvfølgelig er det mange kart fra internasjonale og nasjonale mesterskap, men også fra mindre løp i interessant terreng. Som kartet fra ultra-kretsmesterskapet i landets største o-krets. I dette mesterskapet var det en gigantisk stigning og mange morsomme utfordringer. Løypeleggeren er av de som er mest glad i sprint. På veteran-VM i Göteborg finnes hans navn i resultatlisten kun på sprinten. Løypelegger-vervet hadde han meldt seg frivillig til.
– Jeg ville legge løypene for å slippe å delta selv, sier den sprintglade.

Det ble fine løyper og flotte prestasjoner på ultra-KM i denne kretsen, og 2015 har vært et svært bra år for norsk orientering.

I mange klubber er det økende antall medlemmer. Samlet medlemstall stiger.
På de internasjonale mesterskapene senior-VM, junior-VM og veteran-VM ble det meget god uttelling for de norske.

I O-boka er suksessene viet plass, men det er også bilde og saker med mange av dem som gjør at orientering også er en breddeidrett.

Alle ungdommer på O-landsleiren er avbildet. På Tiomila er det bilde av ungdomslagene og på Jukola er de fleste norske lag fotografert.

– Boka skal vare livet ut for kjøperen, sier Vidar. Den dokumenterer deg og dine resultater, dine venner og ditt liv, slik at du alltid kan se tilbake på de gode minnene. Derfor skal alle med! sier Vidar.

O-bokas bestillingsløsning på nett er ikke lenger oppegående, men den kan enkelt bestilles ved direkte kontakt til utgiverne Vidar Benjaminsen (b-sats@online.no – 9320 4790) og Erik Borg (erik.borg@gmail.com – 930 11 422).

– Hva er den viktigste grunnen til å kjøpe O-boka?
– Det er alle de gode historiene, bildene, kartene og minnene, sier Vidar og reklamerer med uendret pris fra de siste årene. 430 er prisen innbundet. Så er det også er et supertilbud på 1390 kroner for samtlige 13 utgitte bøker.
– Og hva kan være bedre enn O-boka til premier og gaver på klubbens sesong-avslutning. Vi kan gi en ekstra god pris ved kjøp av flere eksemplarer.
– Men er ikke papir gått ut litt på dato?
– Ikke alt kan være i skyen, det er deilig å ha noe håndfast også. Ungdommene elsker det eksotiske ved å kunne holde i en bok, ler Vidar.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.