OpenOrienteering Mapper 0.6.0

På selveste julaften kom endelig ny versjon av karttegningsprogrammet OpenOrienteering Mapper. De viktigste nye funksjonene i versjon 0.6.0 er:

  • PDF-eksport med CMYK-farger
  • Georeferering med EPSG-kode, også for EPSG 5514
  • Reviderte dialoger for Android
  • Oppdatert oversettelse
  • Oppdatert dokumentasjon

Mye av arbeidet det siste året har vært å restrukturere selve programkoden slik at den blir enklere både å vedlikeholde og videreutvikle. All kode, versjonshåndtering og håndtering av feil og innspill om forbedringer har blitt flyttet til GitHub.  Dokumentasjonen har også blitt utvidet og det er lansert en rekke hjelpesider online. Programmet kjører på både Windows, MacOS og Linux-distroer og kan anbefales for tegning av nye orienteringskart.

Det er ikke gjort forbedringer i innlesning av OCAD-filer siden forrige versjon så man får fortsatt enkelte konverteringsproblemer som bl.a. feil streklengde for første strek i slep. Dersom du finner feil eller mangler i den norske oversettelsen av programmet, kan  undertegnede kontaktes. Andre feil meldes inn som «new issue» i GitHub.

OpenOrienteering Mapper kan lastes ned gratis fra prosjektets hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.