Årets o-idoler er kåret

De premierte i H16

De premierte i H16

I dag ble årets o-idol avviklet ved Nedrebø, i Bjerkreim kommune, ca 3 mil sør av Sandnes. Her fikk landets 25 beste gutter og jenter, full fokus og krevende løyper. Terrenget var helt åpent, men likevel meget krevende med mange skrenter, tunge myrer og berg i dagen.

Det var mange meldeposter og dermed fikk speaker god innsikt i løpets utvikling.

Det var H16 gutta som startet først, og det var Petter Astrup Arnesen fra Heming Orientering som tok kommandoen etter 0,73 km, kun 4 sekunder foran Askers Sander Arntzen. Etter 3,4 km var bildet snudd og nå var det Sander Arntzen som hadde fått en ledelse på et snaut minutt, og med HL vinner Marius Aurebekk fra Kristiansand OK på 2.plass. Aurebekk hadde da tatt igjen Aslak Heimdal fra Konnerud og disse to jobbet sammen om å presse på bakfra.

Ved 4,6 km var det på nytt endring tetbildet. Da hadde Sander gått på en 2 minutters bom og dermed var minus ett minutt endret til pluss ett minutt. Her klokket Aurebekk inn ca ett minutt foran Arntzen, Heimdal ytterligere ett minutt etter der igjen.

Og slik holdt den innbyrdes rekkefølgen seg den siste kilometeren og dermed kunne Marius Aurebekk ta sesongens 3dje topplassering av de 3 høyest rankede løpene i Norge. 2  HL gull og o-idol seier.

O-Idol H16, 5 880 m:

1) Marius Aurebekk, Kristiansand OK, 48.23,
2) Sander Arntzen, Asker Skiklubb, 49.24,
3) Aslak Heimdal, Konnerud IL, 50.34,
4) Niels Christian Hellerud, Halden SK, 51.46,
5) Johan Christie Ørke, Stavanger Orienteringsklubb, 53.16,
6) Erik Hæstad Bjørnstad, Fossum IF, 53.41.

De premierte i D16

Straks gutta var gått i mål var det fokus på jenteklassen. Her var det ikke fullt så spennende. Første meldepost var etter 0,9 km og her tok Hanne vassend fra Porsgrunn OL kommandoen, foran Åsne Naadland Holo fra Fossum. Her var ledelsen allerede betryggende, med 45 sekunder ned til Åsne og 50 sekunder til Helene Eger fra Kongsberg.

På neste meldepost etter snaut 3 km var ledelsen som tidligere, men her hadde Lotte Jauhojärvi Markussen fra Asker SK meldt seg inn i pallkampen. Som i guttas klasse så ble den siste kilometeren gjennomført uten endring blant de 3 første, og Hanne Vassend kunne løpe inn til en meget betryggende seier hele 3 minutter før Holo.

Det er betryggende å lese av resultatlistene at det er god spredning mellom klubbene i toppen, det er bra for rekrutteringen at det er bredde i ungdomsklassene, selv om lederne i Asker SK muligens smiler litt bredt i kveld med 2 pallplasser på sine unge løpere.

I tillegg var det en litt spesiell premie til de 3 beste jentene og guttene, de 3 beste jentene og guttene inviteres av Norges Orienteringsforbund til en reise med leder fra forbundet til VM i Estland i 2017, for å få oppleve litt av mesterskapet

O-Idol D16, 4 640 m:

1) Hanne Vassend, Porsgrunn OL, 44.12,
2) Åsne Naadland Holo, Fossum IF, 47.13,
3) Lotte Jauhojärvi Markussen, Asker Skiklubb, 48.21,
4) Marlin Haavengen, Kongsberg OL, 48.23,
5) Maren Norderud, IL Tyrving, 50.46,
6) Helene Eger, Kongsberg OL, 51.11.

Alle resultater i eventor

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.