Steingjerde-orientering i Italia

Oløper i Carso 5 dagers

Gjelder å ha teknikken inne for å komme fort over steingjerdene

Steingjerder og tornekratt er ingen hindring

Teknikken på passering av steingjerder og evnen til å overse tornekratt, hadde avgjørende betydning på 5daysofCarso i Italia 21.-25.september. Carso (Karst) er den lille delen av Italia som ligger mellom Adriaterhavet og Slovenia og er oppkalt etter grunnfjelltypen som gir skarpe steiner og mye hull og grotter.

6 løp på 5 dager

5 dagers løpet, som gav muligheten for hele 6 konkurranser på 5 dager, ble arrangert helt nord-øst i Italia i nærheten av byen Trieste, ikke så langt fra Venezia. De fem konkurransene som inngikk i samlearrangementet besto av fire løp i skogen og en by-sprint som avslutning. Innlagt i arrangementet lå også italiensk mesterskap i langdistanse og stafett. På den avsluttende stafettdagen kunne vi uten stafettlag løpe en direkteløype.

Med skyfri himmel og over 25 grader var det fortsatt sommer i Italia i slutten av september og Adriaterhavet rett i nærheten gav muligheter for bading etter løpene.

Orienteringskart fra Italia

Kartet fra første dag

Nett av steingjerder

Å hoppe over lave steingjerder byr ikke på så store utfordringer. Men i dette området er mange av gjerdene omkring en meter høye og i tillegg med løse steiner. Eller enda mer krevende; tornekvister lagt ut på toppen for å hindre inntrengere. Kilometertiden går kraftig ned når det ikke er andre alternativer enn å komme seg over. Heldigvis finnes det passasjer og steder der steinene har falt ned, men ikke alle disse er merket av på kartet.

Kart fra Carso 5 dagers

Kartet fra WRE løpet på dag 3. Steingjerder enkeltsteiner og steinhauger (svarte ringer).

Steingjerder

Steingjerder overalt!

Torner på mye av buskene setter også en liten demper på lysten til å løpe igjennom de grønne områdene.

I eliteklassene var Norge representert med Christine Mikkelsen fra IK Grane Arendal Orientering i fire av løpene. Hun ble nummer sju både i WRE løpet (fredag) og i lørdagens løp som var det italienske mesterskapet i lang løype. Begge dagene med mangel løpere. I de to første, mindre viktige løpene var det kun fire deltagere i eliteklassen for damer og dermed relativt enkelt å bli topp 3.

Christine Mikkelsen og Bjørn Idar Sætran

Christine Mikkelsen heies fram av Bjørn Idar Sætran fra IF Trauma.

Premiering

Italienerne har blitt gode arrangører. Det meste fungerer knirkefritt og både kart og løyper holder god standard. Resultatene kom i Trieste på skjerm fortløpende og speakeren holdt oss oppdatert på italiensk med litt engelsk innimellom. Matserveringen tilbyr både middagsretter og nystekte pannekaker.

Premier er de også gode på. Her er det premier til ”alle”. Det italienske mesterskapet gjelder alle klasser fra 10 år til 70 år og tre medaljer deles selvfølgelig ut. I tillegg får de voksne vinflasker i premie og barna eplekasser.

For deltagere i 5-dagers arrangementet, var det både sammenlagt premiering og premier i to av enkeltløpene i tillegg.

Variert og morsom orientering i sommervarme i Italia kan absolutt anbefales som en høst-opplevelse.

Pannekaker

Nystekte pannekaker til salgs på samlingsplassen

Italiensk mesterskap i orientering, september 2016.

Samlingsplass de to siste dagene. Italiensk mesterskap gav også mange deltagere.

Orienteringspost ved steingjerd

Poster ved steingjerde var det mange av i 5 dagers i Karst

Skog i Triesteområdet

Til tross for steingjerdene var det mange fine og godt løpbare områder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.