En begynnende død for målestokken 1:15000??

Til helgens kretsledermøte har Hordaland o-krets kommet med mange forslag til endringer i konkurransereglene. To av forslagene omfatter et ønske om at krav om bruk av målestokk 1:15000 i langdistansekonkurranser (diverse NM, testløp osv.) fjernes. Dette er et godt forslag, men forbundsstyret / kartutvalget hopper ikke på denne, med følgende begrunnelse: «Så lenge alle internasjonale langdistanser foregår på 1:15000 måvåre egne eliteløpere få anledning til å trene og konkurrere på denne målestokken». Det vil ikke bli endringer på dette før IOF går bort fra denne regelen. Mitt spørsmål er: Har noen spurt eliteløperne(les landslagsløperne) hva de ønsker? Hva med kostnaden med å lage egne 15′-kart til f.eks NM – restopplaget vil ingen bruke til noe som helst. Dersom det er ønskelig å trene på 15′ – så kan det lett printes til de få som trenger/ønsker det for å forberede seg til noen få internasjonale løp. Det er jo et paradoks at speaker på årets Blodslit anbefaler eliteløperne å ta med lupe – uten at de nevnte at du måtte ha noe annet enn normalt syn….   Forslagene til kretsledermøtet finner du her: http://www.orientering.no/nyheter/saksliste-og-tidsplan-for-kretsledermotet/

 

3 tanker om “En begynnende død for målestokken 1:15000??

  1. Enig med deg Håkon. Man kan jo også snu på flisa – hvorfor kan ikke NOF som et av de største medlemslandene jobbe for at IOF skal gå inn for 10.000 i internasjonale mesterskap?

  2. I etterspillet fra VM Langdistanse i Sverige snakkes det om mer gafling og kartbytte, og det gir jo også litt mindre behov for 1:15000, siden det aldri er hele løypa på kartet får man jo plass til bra lange strekk på et A3 1:10.000 kart.

    Men det viktigste argumentet er jo at det er en (urettferdig) synsøvelse. Også litt morsomt at løperne tar med lupe, så kartet ‘forminskes’ før løpet, for å bli forstørret igjen under løpet…

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.