Stor o-helg i Østmarka

Førstkommende helg samles mange av orienteringsløpere til dyst i Østmarka i Oslo. Da arrangerer Oppsal orientering de tradisjonsrike løpene 15-stafetten (lørdag) og Knut Valstads minneløp (søndag) fra Haraløkka, nordvest i Østmarka.

Knut Valstads minneløp ble arrangert for første gang i 1984. To år senere så 15-stafetten dagens lys. Knut Valstads minneløp arrangeres til minne om o-løperen, karttegneren, motstandsmannen og Østmarkavennen som døde altfor tidlig, bare 54 år gammel. Blant o-løperne minnes han blant annet for hans innsats og forbedring og detaljering av kartene.

Årets løp går forøvrig på et flunkende nytt kart, Ulsrudvann-Lutvann, tegnet av Kristen Treekrem. Løypelegger for Knut Valstads minneløp er Eilert Aamodt og Morten Mosland, mens Ola Marius Pedersen er løypelegger for 15-stafetten.

Løypeleggerne lover et lite til middels kupert nærterreng, med mange stier og god løpbarhet.

15-stafetten er en stafett over 15 etapper, der løpere i alle aldre stiller på laget, tilsvarende den svenske stafetten 25-manna med 25 løpere på laget. Fossum vant stafetten i fjor. Da stilte 37 lag på startstrek.

Samtidig med 15-stafetten arrangeres Råtasskonkurransen, hvor ungdommer i alderen 9-12 år stiller til start. Her får de yngste løperne mulighet til å delta på lag. I tillegg til vanlige o-poster, så blir det også ulike måter å samle poeng på (f.eks. gjennom en kunnskapstest, jungelløype, etc.)! Råtasskonkurransen er litt alvor og mye moro, kaotisk herlig og gøy. Ungdommene starter på fellesstart, ti minutter etter at starten på 15-stafetten har gått lørdag.

Knut Valstads minneløp er et individuelt langdistanseløp i orientering med løyper for alle. Som vanlig vil det være spesielt fokus på 13-16 årsklassene, da løpet for dem er siste uttaksløp til Unionsmatchen (kretskamp i orientering mot norske og svenske kretser) i Skåne i slutten av mai. 13-16 åringene vil løpe med startnummer.

Påmeldingsfristen til løpene går ut mandag kveld og det oppfordres til at flest mulig melder seg på innen fristen. Men det vil være mulig å etteranmelde seg helt frem mot helgen.

Det vil også være mulig å teste turorientering fra arenaen begge dager. Oppsals turorienteringsopplegg Ola Dilt har poster satt ut i nærheten av arenaen. For de aller minste blir det selvsagt også småtroll og barneparkering. Og hvis du ikke skal løpe, så lover salgssjefen en god opplevelse om du tar turen innom kiosken. Sport8 kommer også med et stort salgstelt med o-utstyr.

Påmelding til løpene gjør dere i Eventor. Der finnes også innbydelse og etter hvert PM.

15-stafetten og Råtasskonkurransen: http://eventor.orientering.no/Events/Show/7483
Knut Valstads minneløp: http://eventor.orientering.no/Events/Show/7484

Se mer informasjon om arrangementet på løpenes Facebookside: https://www.facebook.com/15stafetten

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.