Forhåndsbetaling på Blodslitet

Viser til artikkel orientering.no.

Det er ikke vanskelig å beregne at mange personer nå får ekstraarbeid for at noen få skal slippe ekstraarbeid. Videre skrives det at det savnes funksjoner i løsningen. Burde man ikke ventet med å introdusere løsningen til den faktisk har fått implementert de mangler som tydeligvis allerede er kjent ?

Kjør debatt !

6 tanker om “Forhåndsbetaling på Blodslitet

 1. Betaling fungerte fint for meg, så det var helt ubroblematisk. Betaling på nett gjør det enklere for klubbløse å delta og sparer klubbene for administrasjon. For dem som har klubb som normalt betaler startkontingent, så blir det selvfølgelig litt dumt, men hvor mange er det? Tror vi vil se mere av forhåndsbetaling på nett fremover og da kombinert med Vipps på samlingsplass.

 2. Dette er jo kjempeflott for de som betaler egen kontingent, det kunne jo vært valgfritt for innenlandske klubber? Nå blir de fleste kasserere tvunget til å bruke sitt private kredittkort for å legge ut tusenvis av kroner på vegne av klubben. Blir ikke lettere å rekruttere kasserere i framtiden, er jeg redd.

  Burde vært en todelt løsning?

  Det er jo opplagt at de som ikke får dekket påmeldingen av klubben, vil spare klubben og arrangør for arbeid, men det er vel bare 50% av deltakerne, mens resten for en ganske vanskelig løsning. Og rekrutter og andre ferske vil jo oppleve dette som en vanskeligere idrett å være med på.

 3. For løpere som betaler startkontingenten selv blir dette helt klart enklere, men for klubber som betaler startkontingenten for sine løpere blir det helt klart merarbeid. Klubbene trenger plutselig en oppmannsfunksjon (enten denne er adskilt eller sammenfallende med kasserer) slik det var før i tiden.

  Tor Lahlum: Så vidt jeg vet betaler de fleste klubber startkontingent for yngre løpere, så dette blir vanskeligere for mange klubber.

 4. Som jeg ser dette er det et markant steg i feil retning. For noen få klubbløse er nok dette en forbedring, men er det dem vi vil tilrettelegge for. Tilsvarende er nok dette en forbedring for utenlandske. Men for vanlige norske klubber der flertallet er barn og unge der klubbene betaler er dette et markant tilbakesteg og noe som vil gjøre arbeidet i klubbene tyngre.

  • Ja, helt klart. Det må komme opp en to-delt løsning, slik at de som har en fordel av å betalte direkte kan gjøre det, inkl. påkrevd forhåndsbetaling for klubbløse og utenlandske løpere. Resten må kunne fakturere klubben som i dag. Noen annet er ren idioti.

   • Forhåndsbetaling i idrett for barn og unge er en uting i seg selv. Jeg har hatt en situasjon i langrenn der jeg meldte på, med melding om at klubben skulle betale. Her var det krav om forhåndsbetaling, og når jeg kom på løpet var barna avmeldt. Dette skyldtes at det hadde blitt en glipp på den ene regningen…

    Er det et problem at enkelte klubber ikke betaler får en heller svarteliste disse klubbene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.