Nattorientering i vinden

Interessen for nattorientering har hatt en kraftig oppsving i Norge de siste årene. Når hele 169 løpere fant veien til Linderudkollen og årets første Harry Lagerts nattcup onsdag kveld, vitner det om en meget stor interesse for det mange vil kalle den råeste formen for orientering. Bare på 8 år har deltagelsen i Harry Lagerts nattcup mer enn doblet seg.

På mandag går startskuddet for en ny nattorienteringscup – Skumringskampen. Deltakelsen ser ut til å bli stor også der, og det er allerede påmeldt løpere fra hele 13 ulike klubber! Røyken OL er arrangør av det første løpet, og klubben gleder seg til å ta i mot nye og gamle o-venner til Dikemark i Asker.

Kanskje skyldes den økte interessen for nattorientering i Norge suksessen Tyrving har hatt med Night Hawk. På få år har Night Hawk vokst til å bli en av årets store o-høydepunkt for mange, og stafetten fenger så vel eliten som bredden. Det var mange som fikk oppleve den gode stemningen på Eggemoen i august, og ikke minst kriblingen i magen sekundene før fellesstarten dro i vei. Og mange har nok allerede markert 10. august 2018 i kalenderen, og Night Hawk på Konnerud!

Men det er ingen grunn til å vente til 2018 med å løpe nattorientering. En rekke nattorienteringscuper står på programmet i høst. Under følger en oversikt over nattcupløpene denne måneden:

•18. september: Skumringskampen løp 1 (http://eventor.orientering.no/Events/Show/8901)
•20. september: Harry Lagerts nattcup løp 2 (http://eventor.orientering.no/Events/Show/8239)
•20. september: Hedmarken Natt Køpp løp 6 (http://eventor.orientering.no/Events/Show/9007)
•26. september: Skumringskampen løp 2 – Sturlanatta (http://eventor.orientering.no/Events/Show/8109)
•27. september: Harry Lagerts Nattcup løp 3 (http://eventor.orientering.no/Events/Show/8241)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.