Håper på 1000 på Kollbanen lørdag

Koll-utøverne Ole Jacob Myklebust (8 år), August Myklesbust Leopolder (8) og Pauline Myklebust

– I mørket må du vite retningen

Søsknene Pauline og Ole Jacob Myklebust og August Myklebust Leopolder vet godt hva som ikke minst er viktig på Trollnatta i Oslo lørdag hvor det er håp om flere hundre barn og unge

Trollnatta arrangeres for sjuende gang.

– Det er spennende å orientere i mørket med hodelykt, sier Pauline Myklebust. :– Det blir en annen stemning enn når det er lyst.

12-åringen har sammen med andre unge i Koll brukt lykta under O-gøy-treningene i det siste.

– Det er lurt å vite i hvilken retning du løper for å finne postene, sier Pauline. – kompass er viktig, legger bror Jacob Myklebust (8) og August Myklebust Leopolder (8) til.

Premier for titusener

De er klar for å være med Trollnatta nok en gang. Premier for titusener venter. Alle deltakere får løpets eksklusive t-skjorte. Så er det også mange andre spennende premier. Ingen går tomhendte fra Kollbanen.

Tio-forsmak

Fra 16.30 til 18.00 er det valgfri start på de tre korteste løypene. Den korteste er 600 meter. Mellom postene er det selvlysende ballonger, og midtveis er det matstasjon . 18.15 er det fellesstart for D13–14, H13–14, D15–16 og H15–16. Alle har samme løype, og det er ikke gafling.

– Dette gir er en forsmak på Tiomila, sier løypelegger Johan Lunde. Kollingen oppfordrer til samarbeid og at tiden ikke er viktig.

– Det er en prestasjon i seg selv bare å gjennomføre nesten fire kilometer natt-orientering, og det uansett gir det å delta på Trollnatta opplevelse og mestring. Dette er høstens høydepunkt. Ta med barn og unge og gi dem trygghet i mørket.

Håper på 1000

Med følgere og foreldre håper Johan Lunde at opp mot 1000 vil være på Kollbanen lørdag kveld så det blir en folkefest både i nærmiljøet og for orienterere flest. De fleste deltakere ventes kortreist, men det håper også at noen reiser litt lenger, ikke minst for å være med på Natt-O-toget.

Gjøvikbanen er hovedsponsor, og tog t-bane kan med stor fordel brukes til løpet. Det er merket til arena fra Sognsvann t-bane-stasjon. Kun 4-500 meters gange.

Tirsdag kveld var over 90 påmeldt, og det er mulig å melde seg på helt fram til start. I fjor deltok 215. Det startet i snitt en deltaker hvert 27 sekund i de korte løypene.

  • Nå er det stor økning i interessen for Natt-O-toget, og jeg håper at det totalt vil bli 400 deltakere, sier Lunde som også vil være speaker og lover spennende opplevelser også for de som bare ser på.
  • Løpets hjemmeside er www.trollnatta.no
  • Påmelding skjer helst via Eventor eller ved en e-post til orientering@koll.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.