Trollnatta – slik gikk det

AVSLUTTET BEST: Ved arenapasseringen var Elia Thorvik noen sekunder bak. Så avanserte han seg helt fram.

Visst har Elia Thorvik raske bein, men kartlesingen på vei mot den siste posten på Natt-O-Toget ble det avgjørende. Nydalens SK-gutten slo både ett og to år eldre utøvere på fellesstartløpet i Kollmarka.

Ungdommene fra 13 til 16 år startet samtidig på Natt-O-Toget som ble arrangert sammen med Trollnatta som er for de som er 12 år og yngre eller andre som heller vil løpe individuelt.

På Natt-O-toget var det fellesstart, og alle hadde samme løype. Det skilte seg ut en tetgruppe. Elia Thorvik, som er fra Nydalens Skiklub, var hele tiden langt framme.

– Jeg er aller gladest i å løpe i terrenget og liker fellesstarter, sier Elia som for to uker siden vant gutter 13–14 år på Blodslitet. På det var det også fellesstart. Litt før det ble det klasseseier på Oslo Bratteste.

Start og mål var på Kollbanen. Da det gjenstod en knapp kilometer, hadde utøverne en post rett ved hoppet i den største hoppbakken på Kollbanen. Elia var ikke helt først i tetpulja. Han var noen sekunder bak. De siste postene var i urbane omgivelser. Elia avanserte stadig. Den siste var rett ved Nordberg kirke. Der var Thorvik noen meter bak de første.

Én post gjenstod. Det siste flagget var ved et høydepunkt rett ved det sørøstre hjørnet av Kollbanen.

Oppover mot mot siste post og mål hellet det litt oppover.

– Jeg klarte å nærme meg de to første, sier Elia.

Rett før høydepunktet, den siste posten, var han i ryggen på de to første, og han avgjorde konkurransen på at han leste kartet grundig og skar av fra grusveien før de to andre. Det ga ham så vidt overtaket og et lite forsprang. Mot mål ga han alt.

– Jeg så de andres lys nærme seg, men jeg holdt meg foran, smiler Elia.

Tok tre av fire seire

Elia vant gutter 13–14 år. Også i begge ungdomsklassene for jenter ble det Nydalen-seire. Pia Young Vik imponerte stort med å være med i tetpulja og fullførte rett bak de raskeste guttene. Marie Liland sprang også fort og vant jenter 15–16 år. I gutter 15–16 år vant Henrik Reusch fra Heming.

Flere enn noensinne

Ungdommene avsluttet Trollnatta med Natt-O-Toget. Deltakelsen nådde en ny topp. 350 deltok. Det var en eneste lang rekke av lys fra klokka 16.30 og utover.

På slutten var en del av de som deltok på Trollnatta som ble mindre premiert enn det som var intensjonen, og er det voksne som hadde med seg barn som bare fikk skistropper, kan de sende en e-post til orientering@koll.no så vil dette bli rettet opp.

Om drømmen var 500 startende, hadde arrangøren først og fremst et håp om å tangere fjorårets deltakertall på 215. Så 350 deltakere er bare helt fantastisk.

VINNEREN: Elia Thorvik fra Nydalen stempler i mål til såvel total- som klasseseier. Hemings Henrik Reusch følger rett bak og så sees lysene til mange andre konkurrenter.

VISTE STYRKE: Marie Liland (til venstre), Pia Young Vik og Elia Thorvik sørget for at Nydalen vant tre av fire ungdomsklasser på Natt-O-Toget.

SKAPTE STEMNING: Kristin Asplund fra Nordberg og Eirik fra Nittedal hadde kledd seg ut som troll. Ingrid Johanna Kippnes Skogmo (til venstre) og Mathea Schei Johannessen, begge Nydalen, deltok på sitt første nattløp. – Det var gøy å orientere med hodelykt, sier 11-åringene.

FRA ARRANGØRKLUBBEN: Even Tangen Asplin (til venstre), Edvard Moksness Kjolaas og Oliver Alexander Wadahl Sweetman var tre av mange fra Koll som deltok på Trollnatta.

 

Tekst og Alle bilder: Erik Borg

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.