Sport8 Sprintstafett m/Prøve NM

Andrine Harriet Fremstad, Larvik OK på vei mot veksling.  Foto: Ida Vår Kierulf Dirdal, Larvik OK

Andrine Harriet Fremstad, Larvik OK på vei mot veksling. Foto: Ida Vår Kierulf Dirdal, Larvik OK

Larvik OK arrangerte i helgen det første norske (prøve)-mesterskapet i Sprintstafett.

I strålende høstsol i Rekkevika var det ikke noe å si på rammene rundt arrangementet, men arrangementet var litt preget av at de fleste aktuelle seniorløperne hadde vært på Natt-NM kvelden før, så i Eliteklassen var deltagelsen litt tynn. Noen løpere hadde imidlertid funnet veien til Larvik og vi observerte en stor kontingent fra bla. Fossum, Frol og Kristiansand som også gjorde seg bemerket på resultatlistene.

Frol tok hjem seieren i NM klassen, med Kristiansand og Fossum på de neste plassene. (Et mixlag av Järla, Konnerud og Kongsberg kom riktignok inn til 2.plass – men det ble ingen «medalje» – da kun rene klubblag ble premiert. Fulle resultater her.

Med en noe tynn eliteklasse – var det til gjengjeld god deltagelse i de øvrige klassene og spesielt de yngre ga klare tilbakemeldinger om at dette var spennende, morsomt og utfordrende orientering. «Jeg løp til og med forbi en voksen som bomma på posten», uttalte en ung og håpefull løper som jeg snakket med ved drikkestasjonen.

At det var krevende nok, viste også disk av flere lag i eliteklassen – dette var slett ikke noen «walk in the park» – her måtte man ha fullt fokus på o-teknikk og kartkontakt for å kunne hevde seg i det raske terrenget.

Larvik gjennomførte et prikkfritt arrangement og både speakerlyd og tracking ble fortløpende lagt ut på nettet så «hjemmesitterne» kunne følge med. For oss på samlingsplass var vel det eneste som kanskje kunne hevet opplevelsen ennå et ørlite hakk, en storskjerm som kunne vist publikum på samlingsplass trackingen med de avgjørende veivalgene ute i terrenget.

Sprintorientering som dette er idrett på høyt nivå, som også kunne trukket flere utenforstående publikummere – selve orienteringen blir ganske forståelig når man får et «gate»-kart og ser løperne på gps tracking på dette kartet. Det var en bestemor tilstede, som var på sitt første o-løp, som uttalte at «Dette var gøy!  Og så spennende å se hvor de løper da!», da hun fikk se tracking på min PC.

Det er vel her en av mange utfordringer til Norsk orientering ligger – hvordan trekke flere publikummere til idretten vår. Dette vil nok vinterens rekrutteringsturne gi endel svar på, men uansett så har man i allefall et godt produkt med et slikt arrangement som dette.

Folket fra Wing var også tilstede både som deltagere i løypa og som observatører før sitt eget arrangement neste år – så det blir spennende å se hvordan de løser oppgaven. Wing er jo drevne arrangører – og at de faktisk er tilstede for å se og lære viser at de tar oppgaven seriøst. Vi gleder oss!

Du kan se alle etappene og tracking her masse bilder fra arrangementet her.

En tanke om “Sport8 Sprintstafett m/Prøve NM

  1. Tilbaketråkk: Vellykket prøve-NM i Larvik | Sprintstafett med prøve-NM 2013

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.