Egnet tøy til orientering

Hjem Forum Åpent forum Egnet tøy til orientering

Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  Bjørn-Willy Arntzen 2 år, 6 måneder siden.

 • Forfatter
  Innlegg
 • #5027

  Ser det er vanlig med både tights og lette bukser. Tror jeg vil foretrekke lette bukser. Trøyene er vel også lettere enn t-skjorter og liknende. Er det noe sted man får fysisk sett og prøvd orienteringstøy? Synd å bestille masse på nettet som ikke passer. Bor i Moss, men har jo hovedstaden og Østlandet på skuddhold.

  Det er Trimtex som er hovedprodusenten av spesialisert orienteringstøy? Ellers blir det vanlig treningstøy fra sportsbutikker?

  Blir det noe salgsboder med utstyr på Blodslitet?


 • #5030

  Bjørn-Willy Arntzen
  Nøkkelmester

  Det finnes heldigvis flere leverandører til tøy. Trimtex og Noname er vel de mest kjente. Blodslitet vil ha plenty med tøy og sko for deg å prøve.

  På beina er det enten o-sokker, eller o-legger. Bruker du o-legger ( min favoritt..), så er det vanlige løpesokker som er det du har på foten. Helst ankeldekkende. Ikke vanlige bomullssokker, de trekker for mye vann…

  Vanlig løpetigths kan også brukes, i allefall på høst/vår. Men regn med at den kan rives litt. Blir for varmt om sommeren, da er en luftig o-bukse kjekk, selv om noen også bruker o-tights.

  På overkroppen funker vanlig t-skjorte, helst ikke bomull, men en rimelig løpeskjorte til 99 kr går fint. Om sommeren vil du nok ønske en slik ventilert en, det blir varmt i skogen når du får taket på orienteringen…

  Dette er rett og slett litt smak og behag, og du finner rimelig raskt ut din favoritt.

  Bruk Eventor og finn løp i din nærhet. Les gjennom innbydelsen, ofte står det der om det er utsalg på løpet.

  Jeg tok en rask titt nå, og det er ut til at Blodslitet er første mulighet i ditt område.


Du må være innlogget for å svare på dette emnet.