Er du god nok? Er du gammel nok?

Hjem Forum Åpent forum Er du god nok? Er du gammel nok?

Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  Bjørn-Willy Arntzen 3 år, 10 måneder siden.

 • Forfatter
  Innlegg
 • #2920

  Ved uttak til jr-vm praktiseres det at eldre løpere går foran yngre løpere når disse ellers står likt. De yngste løperene må altså prestere bedre enn de eldste løperene for å bli tatt ut til jr-vm. Bør det være slik? Kjør debatt på generelt grunnlag uavhengig av person!

  Bakgrunn:

  NOF – krevende uttaksprosess
  Emblem IL – historien gjentar seg


 • #2922

  Ivar Lundanes
  Deltaker

  Etter min mening burde det ikke være sånn at alder spiller inn på uttak til landslagsoppdrag. Uttakskriteriene i seg selv sier jo tydelig at det er de beste løperne som skal velges («Ved uttak til mesterskap er det overordnede å ta ut det laget som gir de beste resultatene på lang sikt og på kort sikt (det aktuelle mesterskapet).») og etter min mening er tilleggsstykket om at eldre juniorer skal prioriteres direkte motstridende til hovedkriteriet. Om yngre juniorer vrakes til fordel for eldre juniorer som løp dårligere på testløpene tas ikke det beste laget ut med tanke på det aktuelle mesterskapet. Og samtidig er det naturlig å tro at yngre juniorer som slår eldre juniorer har bedre forutsetninger for å bli god på sikt (ettersom de allerede er minst like gode). Se til andre land, Sverige f.eks: de siste årene har ikke de vært redde for å slippe til yngre juniorer i Junior-VM, selv om disse løperne har tatt de siste plassene.

  Vi ser dessverre det samme på det norske seniorlandslaget, bare at der er det eldre løpere som blir nedprioritert. Det er blant annet veldig betenkelig at Hans Gunnar Omdal ble vraket til den pågående verdenscuprunden, til tross for at han klart fortjente en plass med bakgrunn i uttaksløpene. Det er heller ikke mer enn ett år siden han stod på pallen i ett verdenscupløp, så «avskiltingen» av Omdal gir ikke særlig mening. Det samme har vi også sett da blant annet nevnte Omdal og Anders Nordberg har blitt vraket fra landslagsgrupper selv om de sportslig absolutt har forsvart en plass.

  Jeg er av den oppfattning av at alder er en faktor som ikke burde avgjøre om du blir uttatt til VM, verdencup eller junior-VM. Det er resultatlisten som bør avgjøre, ikke hva som står i fødelsesattesten.

  /Ivar Lundanes
  Emblem IL & Södertälje-Nykvarn Orientering


 • #2925

  Bjørn-Willy Arntzen
  Nøkkelmester

  @NOF bruker å være flinke å retweete alle @o-norges tweets … Men ikke dette innlegget.. Lurer jo på hvorfor det ikke ble retweetet … ?


Du må være innlogget for å svare på dette emnet.