GPS-klokke med gode pulsfunksjoner

Hjem Forum Åpent forum GPS-klokke med gode pulsfunksjoner

Merket: 

Dette emnet inneholder 6 svar, har 5 deltakere og ble sist oppdatert av  Bjørn-Willy Arntzen 5 år, 3 måneder siden.

 • Forfatter
  Innlegg
 • #918

  HaavardB
  Deltaker

  Hei!

  Sett fra en o-løpers perspektiv, hvilke GPS-klokker med pulsfunksjoner er å anbefale? Er det noen modell(er) som er typisk(e) blant o-løpere? Tenker blant annet på mest mulig stabil og god kontakt med satellittene også når man er godt ute i skogen.

  Min erfaring med GPS-klokker er fra mer åpent lende, så er takknemlig for innspill fra o-løpere.

  Mvh

  Håvard Bergheim


 • #919

  Hei.

  Jeg har selv en Garmin Forerunner 405 og den fungerer bra.
  Etter hva jeg kjenner til så funker alle Garmin-klokker fint til orientering. Hvilken man velger kommer an på hvor mye «ekstrafunksjonalitet» som er nødvendig.
  Andre produsenter har jeg selv ikke noen erfaring med..


 • #920

  Bjørn-Willy Arntzen
  Nøkkelmester

  Har både Polar RS800 og Garmin 410 her i huset. Min erfaring er ganske klar. Polar har best kvalitet på pulsmålinger og GPS, mens Garmin har best it-tekniske løsninger. Velger dog puls/GPS først og dermed blir det ikke Garmin igjen ved neste korsvei.


 • #1002

  HaavardB
  Deltaker

  Takk for delte erfaringer, begge to!

  Håvard


 • #1010

  Vi kjøpte for noen år siden inn et antall Garmin FR 405 til klubben. Nøyaktighet i tett skog er bra – men det er lurt å la klokka få god tid på seg til å få kontakt med mange satellitter før man løper av gårde. Pulsmålingen har vi heller ikke noe å utsette på.

  Det har nok vist seg at de ikke er tilstrekkelig motstandsdyktige mot fukt (som det kan bli en del av som o-løper). Knapper har blitt trege og mistet funksjon, elektronikken har oppført seg ustabilt og det har blitt fukt på innsida av skjerm. Flere av klokkene har vært inne til utskifting/reparasjon, og få av dem er nå i stabil drift. Jeg er usikker på om det er bedre på etterfølgere så langt.

  Nå er det en ny Garmin på trappene, Forerunner 620, som jeg mener å ha sett går minst et knepp opp på standard for vanntetthet, og har noen sikkert morsomme funksjoner i forbindelse med pulsmålingen. Se fyldig omtale av denne og andre klokker her: http://www.dcrainmaker.com/2013/09/garmins-running-watches.html

  Selv er jeg nå godt fornøyd med min Suunto Ambit2, etter å ha vært innom Garmin FR 405 og FR 910TX (sistnevnte litt over grensa størrelsesmessig for hva de fleste synes er komfortabelt å løpe, med evt bruke som hverdagsklokke, om det er et poeng). Enkelte av de nye funksjonene i FR 620 er vel nettopp Garmins svar på Suuntos Ambit2.


 • #1146

  Tibor Vári
  Deltaker

  Jeg slo til når XXL kom med tilbudet på kr 1.650 for RCX3 m/GPS rett før jul.

  Det har gått bare ei uke siden jeg fikk den men testet den hver eneste dag.

  Det finnes detaljerte anbefalinger (f.eks. langrenn.com, og DC Rainmaker) som jeg har ikke så mye å tilføye.

  Klokka gir bra nok tilbakemelding etter at økten er avsluttet og den eksterne GPS-en er overlegen i forholdt til det jeg brukte før (BT-Q1300S).

  Har du en budget å forholde deg til og vil ha en klokke som ikke behøver å lades så vil du ikke bli skuffet om du velger RCX3.


 • #1147

  Bjørn-Willy Arntzen
  Nøkkelmester

  Det er en god deal, for den GPS’enheten, GPS-5, er ganske bra og du får satt rec.rate ned mot 1 sekund, og da blir nøyaktigheten ganske god for orientering. Tror ikke Garmin kan skilte med noe slikt. Eller ?


Du må være innlogget for å svare på dette emnet.