Verdens beste snaufjelløp ved porten til Rondane

Velkommen til årets utgave av Raphamnløpet, som arrangeres i snaufjell fra seter- og hyttegrenda Raphamn øst for Otta, med praktfull utsikt til Rondane. Løpet har vært holdt årlig siden 2004, formelt av Lillehammer OK, reelt av Berit Eskerud og Jon Vegard Lunde. De siste to årene har det vært koblet opp mot Heidalsviku, som OK Viul og Hans Werp står bak i samarbeid med Heidal idrettslag og Tormod skilag.

Les videre

Lind og Lucasen vant O-land sammenlagt

Anne Johanne Lind (Nydalen) og Håvard Lucasen (Ås-NMBU) vant ikke uventet O-land sammenlagt i senoirklassene. Lind tok sin tredje strake seier, mens Lucasen også i dag måtte se seg slått av Anders Tiltnes (Tyrving) som ikke løp første dag av O-land.

Over 300 deltakere fikk i dag prøvd seg i skikkelige langdistanseløyper i nærmest snaufjellaktig terreng opp mot 700-800 meter over havet. Totalt har O-land hatt 900 starter over tre dager. Alle løyper fra de tre dagene finnes på Eventor.

o-land_3

Årets O-land var det 31. arrangementet. Etter at O-land ikke var blitt arrangert en periode, blåste Jens Harald Fossheim fra Rudsbygd og Gjø-Vard liv i arrangementet igjen for to år siden. Neste år er planen at O-land vil bli arrangert i forbindelse med Heidalsvikua og Raphamnløpet i midten av juli. Ildsjel Hans Wærp fra Viul i Buskerud har fått igang o-aktivitet i Heidal ved å lage kart og arrangere Heidalsvikua. Raphamnløpet i Rondane står ekteparet Berit Eskerud og John Vegard Lunde fra Lillehammer bak. Detaljer rundt antall løp og annet er ikke klart enda, men det planlegges løp i midten av juli forteller Jens Harald Fossheim til o-norge.no. Det ligger godt til rette for meget spennende o-terreng i Gudbrandsdalen for neste års O-land.

De siste års O-land

32 2016 Gudbrandsdalen
31 2015 Hadelandsåsen Hadeland o-lag
30 2014 Gjøvik/Toten Gjø-Vard o-lag
29 2013 Skei/Austlid Rudsbygd il/Gjø-Vard o-lag